Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@01:52:02 GMT

پیش بینی زلزله در تهران امکان دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۵۴۵۸

پیش‌بینی زلزله محصول فعالیت‌هایی علمی استبه گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی گفت: در زلزله سال گذشته ملارد که جمعیت وسیعی در تهران و البرز آن را احساس کردند تا حدود یک هفته توجه به مساله خطر زلزله برانگیخته شده بود و مسئولان برای پایش زمین‌لرزه‌ها محدوده تهران به فکر افتادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زارع با اشاره به پیشرفت علم در حوزه پیش‌بینی زلزله اظهار داشت: پیش‌بینی زلزله محصول فعالیت‌هایی علمی و محصول علم زلزله‌شناسی است و هدف از آن پیش‌آگاهی و اطلاع‌رسانی از مکان، بزرگی و زمان به‌صورت دقیق و یا به‌احتمال رخداد زلزله در آینده (آنی، کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت) همچنین پیش‌یابی احتمال خطر زلزله در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت است.

وی گفت: بیشتر کار‌های معمول در زلزله‌شناسی به‌پیش بینی درازمدت زمین‌لرزه‌ها می‌انجامد، ولی آنچه به‌عنوان پیش‌بینی زلزله در علم زلزله‌شناسی مطرح می‌شود معمولاً پیش‌بینی آنی در بازه زمانی چند ثانیه تا چند ساعت، کوتاه‌مدت از یک هفته تا دوماه، میان‌مدت از دو ماه تا دو سال است.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی ادامه داد: ما در ایران و در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، زلزله را به‌عنوان یک پدیده طبیعی مطالعه می‌کنیم و بنا به تعریف روش علمی، هر پدیده طبیعی با روش علمی قابل پیش‌بینی است.

زارع افزود: مشاهده پیش‌نشانگر‌های مختلف و گزارش شدن برخی از آن‌ها توسط مردم (تغییر رنگ آب‌های رودخانه‌ها، تغییر رفتار پرندگان و سایر حیوانات، تغییرات آب هواشناختی و ...) و سپس رخداد زلزله‌های بزرگ نشانگر آن است که به‌هرروی می‌توان در این راه تلاش کرد و انتظار دستیابی به نتایج قابل‌توجه هم حتی در کوتاه‌مدت داشت.

وی اضافه کرد: بر اساس جو رسانه‌ای، فضای منفی بوروکراتیک و همچنین برمبنای تصور عامه مردم از پیش‌بینی زلزله، همواره نگاه غالب به مسئله (انتظار معمول از این موضوع) ارائه زمان و مکان و بزرگی زلزله به‌صورت قطعی است به‌نحوی‌که بتوان در کوتاه زمان قبل از واقعه با پیش‌آگاهی نسبت به موضوع نسبت به تخلیه مکان موردنظر اقدام نمود.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با اشاره به دستیابی به وضعیتی که بتوان در کمترین زمان زلزله را پیش‌بینی کرد، ابراز کرد: در پیش‌بینی ایده آل‌ترین وضع ممکن این است که ما با کمترین احتمال برای دستیابی به چنین وضعی حداقل در کوتاه‌مدت برسیم، ولی ما هدفمان را مطالعه و توسعه علم پیش‌بینی زلزله قرار داده‌ایم و با اعلام و هشدار در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله کاری نداریم، البته در آینده می‌توان با استفاده از انجام پژوهش‌های کاربردی در این باب، به پیشرفت‌ها و دستیابی به نتایج کاربردی و در کوتاه و میان‌مدت دست‌یافت.

زارع بیان کرد: با نصب شبکه نسبتاً پر تعداد ایستگاه‌های لرزه‌نگاری در پیرامون شهر تهران و سایر شهر‌های پرجمعیت ما که در معرض خطر زلزله است و همچنین امید به دریافت منظم داده‌ها با حضور مثبت در یک کنسرسیوم جهانی از موسسات فراهم‌کننده داده‌های زلزله شناختی امکان تهیه چنین نقشه‌هایی پیش‌بینی احتمالی (پیش‌یابی) برای میزان شدت و شتاب زلزله برای بازه کوتاه‌مدت (در حد هفته و ماه) حداقل در منطقه تهران و پیرامون (شبیه نقشه‌های هواشناسی) وجود دارد.

وی با اشاره به زلزله ۲۹ آذر ۱۳۹۶ در ملارد تاکید کرد: در زلزله ملارد جمعیت وسیعی در تهران و البرز آن را احساس کردند و تا حدود یک هفته توجه به مسئله خطر زلزله در تهران برانگیخته‌شده بودند و مسئولان در پاسخ به انتظار عمومی، و همچنین به دلیل کنجکاوی برخی از آن‌ها اعلام آمادگی نمودند تا برای پایش زمین‌لرزه‌ها و به‌ویژه برای پایش زمین‌لرزه در محدوده تهران سرمایه‌گذاری جدی نمایند، ولی تقریباً بعد از یک هفته موضوع زلزله تهران از دستور کار و توجه همگانی خارج شد و مجددا پژوهشگران در وضعی پژوهش‌های خود را باید دنبال کنند که پوشش ناکافی لرزه‌نگاری در کشور، امکان کار‌های مفصل‌تر و ارائه نتایج دقیق‌تر را ناممکن می‌کند.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی بیان کرد: در پژوهشگاه زلزله برنامه‌های پیش‌بینی زلزله به‌صورت آکادمیک دنبال شده و پروژه‌هایمان از مطالعات شبیه‌سازی کاتالوگ‌های زلزله برای مناطق با نبود لرزه‌ای و آرامش موقتی تا بهره‌گیری از داده‌های زلزله‌های ثبت‌شده کوچک به‌منظور پیش‌یابی خطر (شتاب یا شدت) زلزله و تحلیل خطر وابسته به زمان، در حال اجراست، این برنامه‌ها، حتی درزمانی که کمترین توجهی به پژوهش‌هایی این‌چنین نمی‌شود، مشتاقانه ادامه یافته است.

زارع افزود: حقیقت آن است که موضوعات بنیادی و ملی مانند پیش‌بینی زلزله، مسئله نیست که سرمایه‌گذار خصوصی و کارفرمای علاقه‌مند برای هزینه کردن را به خود جذب کنند، در تمام دنیا این نوع کار‌ها با سرمایه‌گذاری‌های حاکمیتی انجام می‌شود و در ایران ما نیز بدون سرمایه‌گذاری حاکمیت پیشبرد چنین کار‌هایی ممکن نخواهد بود.

وی با اشاره به فعالیت‌های مداوم زلزله شناسان در آمریکا ابراز کرد: در آمریکا و در ایالت کالیفرنیا یک برنامه ویژه درازمدت بر روی گسل سن آندریاس (تحت عنوان پایش ژرف سامانه گسلی سان آندریاس با عنوان خلاصه: SAFOD) از سال ۱۹۸۴ با مدیریت زلزله‌شناس برجسته پروفسور مارک زوبک (Zoback) در حال پیگیری است و در سی‌وپنج سال گذشته بی‌وقفه ادامه یافته است.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی اضافه کرد: این برنامه علمی شامل برنامه‌های مفصل حفاری دو چاه (یکی به ژرفای ۱۲ کیلومتر و دیگری به ژرفای ۹ کیلومتر)، برداشت‌های ژئوفیزیکی و ... در پهنه گسل سن آندریاس است. در کشور روسیه با برداشت‌های ژئوفیزیکی (در حد ۴۰۰ هزار کیلومتر جمع برداشت پروفیل‌ها در کل فلات پهناور روسیه در زمان اتحاد جماهیر شوروی) در سازمان‌های مختلف پیش‌بینی زلزله دنبال می‌شود. مثلاً در مؤسسه بین‌المللی پیش‌بینی نظری زلزله و ژئوفیزیکی ریاضی (MITPAN) تحت نظر آکادمی علوم روسیه عمده تلاش‌ها بر روی برآورد نظری و مدل‌سازی رخداد و زلزله و توسعه الگوریتم‌های موفق برای پیش‌بینی کوتاه‌مدت و میان‌مدت زلزله انجام می‌شود.

زارع با اشاره به تلاش‌های گسترده کشور‌های درحال‌توسعه تصریح کرد: در مؤسسه فناوری هندوستان در رورکی، دپارتمان پیشرفته‌ای برای مطالعه نظری و رصد رخداد زلزله‌ها وجود دارد، همچنین در وزارت علوم و فناوری هند، اداره ویژه‌ای برای سازمان‌دهی برنامه‌های پژوهشی در این زمینه احداث‌شده و این اداره نقش ستادی برای سازمان‌دهی کلیه فعالیت‌های پژوهشی در کشور هند که در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی آن کشور در مورد زلزله دنبال می‌شود به عهده دارد.

وی افزود: موضوع پیش‌بینی زلزله باید به توسعه نوآوری د. رزمینه زلزله‌شناسی تبدیل شود، مستقل بودنش امکان تحرکش را بیشتر می‌کند و می‌تواند به‌عنوان پیشران حرکت درزمینه علوم زمین جهت‌های حرکت به سمت مرز‌های علم زلزله‌شناسی را امروز و آینده معلوم کند.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی ابراز کرد: پس از وقوع ۲۱ آبان ۹۶ در ازگله سرپل ذهاب، پیش‌بینی‌هایی از سوی چند کانال و منبع غیرعلمی نه‌تن‌ها در مورد زلزله بلکه در مورد آتش‌فشان! ارائه می‌شود، این چالشی برای دانشمندانی است که درزمینه پیش‌بینی زلزله کار می‌کنند، چراکه مدام سؤالاتی از آن‌ها در مورد صحت یا عدم صحت پیش‌بینی‌هایی می‌شود که افراد دیگری با روش‌هایی ناشناخته انجام داده‌اند.

زارع ادامه داد: پیش‌بینی زلزله بر اساس منابع و روش‌هایی مخفی مورد استناد جوامع علمی نیست و در جنوب ایران هرساله شاهد چندین زلزله در حد متوسط هستیم و این امری طبیعی است، از ۲۱ آبان ۹۶ به بعد، تعداد زمین‌لرزه‌ها در ایران بیشتر شده و بنابراین ذکر اینکه زلزله‌ای درراه است و ارتباط دادن این پیش‌بینی‌ها به زلزله‌های کوچک و با بزرگی کمتر از ۵ و نسبت دادن این پیش‌بینی به یک منطقه بزرگ (و نه نقطه یا گسلی خاص) بیشتر به شعبده‌بازی شبیه است تا علم، چراکه معلوم است که چنین زلزله‌های کوچکی در این شرایط فراوان رخ می‌دهند و پیش‌بینی‌هایی که بر این اساس ارائه می‌شود موردتوجه جوامع علمی زلزله‌شناسی دنیا نیست.

وی گفت: پیش‌نشانگر‌های آب‌های زیرزمینی و گاز "رادون" در چندین زلزله به‌ویژه در ژاپن و ایتالیا به تکرار و با موفقیت خود را به‌عنوان پیش‌نشانگر موفق نشان داده‌اند و به همین دلیل است که انجمن بین‌المللی زلزله‌شناسی و فیزیک درون زمین کمیته‌ای برای پیش‌بینی زلزله دارد که این کمیته دو پیش‌نشانگر یادشده را برای زلزله مورد تائید قرار می‌دهد. امکان پایش هر دو این پارامترها، به‌ویژه در مورد آب زیرزمینی در ایران فراهم است، و سامانه پایش پیش‌نشانگری را می‌توان در ایران ایجاد نمود.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی اظهار کرد: از آنجا که داده‌های لرزه‌ای با حجم و کیفیت خوبی مهم‌ترین داده در دسترس است پیش‌نشانگر‌های لرزه‌ای مانند: تغییر احتمالات رخداد زمین‌لرزه، نبود‌های لرزه‌ای در گسل‌های لرزه زا، الگو‌های لرزه‌ای اخطاردهنده و بی‌هنجار، رخداد پیش‌لرزه‌ها، تغییر آهنگ لرزه‌خیزی و مهاجرت خردلرزه‌ها، انتقال تنش‌های لرزه‌ای، ناهنجاری موج‌برشی، تشخیص الگو و تعیین خوشه‌های آتی رخداد احتمالی زمین‌لرزه و افت تنش زمین‌لرزه‌های کوچک را هم‌اکنون موردبررسی قرار می‌دهیم، طبیعی است که این بررسی‌ها عمدتاً در نواحی انجام می‌شود که داده‌های بیشتر و باکیفیت بالاتری در دسترس است.

زارع بیان کرد: در ایران با توجه به اینکه زلزله‌ها در عمق کم در پوسته قاره‌ای ایران رخ می‌دهند و همچنین اهمیت پیش‌بینی زلزله‌های شدید تا بزرگ و ژرفای رخداد زلزله‌های ایران، موضوع مهم پیش‌بینی زلزله برای بزرگی ۶ تا حدود ۸ و در ژرفای حدود ۸ تا حدود ۲۵ کیلومتر مدنظر است.

وی در پایان با اشاره به نقشه پیوست مطالعه پیش‌بینی زلزله بر اساس تغییرات لرزه‌خیزی در یک بازه ۳۲ ساله در ایران خاطرنشان کرد: در نقشه پیوست نتیجه یک مطالعه پیش‌بینی بر اساس تغییرات لرزه‌خیزی در یک بازه ۳۲ ساله در ایران ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸. (بیشترین تغییرات بارنگ‌های قرمز و خاکستری و سیاه نشان داده‌شده است) در این مطالعه زارع و همکاران، مشخص شد که دریازده سال بعد از بازه این مطالعه (۲۰۰۹ تا پایان ۲۰۱۹) زمین‌لرزه‌های مهم ورزقان ۱۳۹۱، مکران، سراوان ۱۳۹۲، بشاگرد ۱۳۹۲ مورموری ۱۳۹۳ و ازگله سرپل ذهاب ۱۳۹۶ همگی در نواحی با کمترین تغییرات رخ‌داده‌اند (به موقعیت مناطق سبز، زرد و سفیدرنگ توجه کنید)، نواحی لرزه‌خیز که همچنان رخداد زلزله شدیدی را تجربه نکرده‌اند می‌توانند به‌عنوان کاندید رخداد زلزله‌های مهم بعدی در نظر گرفته شوند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فضای مجازی ایران پرندگان زمان و مکان شهر تهران پوشش روسیه آکادمی علوم هندوستان وزارت علوم فناوری زمین گاز ژاپن ایتالیا فیزیک مهاجرت ناهنجاری ایران زلزله زمان و مکان ژاپن هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می‌رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده‌ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه‌ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادر‌هایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می‌شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها، اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت: از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت: دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی‌ها به شرکت‌هایی که می‌توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک‌های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می‌کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی‌ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه‌های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادر‌های حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.
بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت: اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعار‌های طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می‌شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.
این رسانه روس افزود: ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری‌های گسترده‌ای را در دستور کار قرار داده است.
این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه‌ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می‌کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است: پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث‌های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه‌های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویداد‌های خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه‌ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه‌ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت: معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت: هم اینک پرچم‌های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعار‌های ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان، پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده‌ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می‌کند و از سوی دیگر دانشگاه‌های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می‌کنم، به همین دلیل برنامه‌ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی‌دانند چه بر سر فلسطینی‌ها می‌آید، محکوم می‌کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:، اما آیا رئیس جمهور آمریکا می‌تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات‌ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی‌نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی‌دهند.

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا»، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری‌ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت‌ها از نتانیاهو حمایت می‌کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران
  • پیش‌بینی هوای تهران طی تعطیلات پایان هفته
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • پس لرزه اظهارات جنجالی مهدی نصیری درباره رضا پهلوی و مصطفی تاجزاده
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • افزایش تدریجی دمای هوای تهران در پنج روز آینده
  • قلعه خواجه لرزید
  • تهران دوباره بارانی می شود؟/ پیش‌بینی هوای تهران طی پنج روز آینده
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند